Image-Description
Parlamentarii britanici pregătesc o moţiune prin care să amâne procedura Brexit
Externe 16 ianuarie 2019, 12:20 | 1251

Membrii Camerei Comunelor pregătesc o moţiune prin care să amâne procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, mai mulţi miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, informează cotidianul The Evening Standard.

Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum foarte improbabil după respingerea de către Camera Comunelor a Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May.

Ministrul de Finanţe, Philip Hammond, ministrul pentru Mediul de afaceri, Greg Clark, şi ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, l-au spus liderilor din domeniul afacerilor că parlamentarii "pregătesc o moţiune pentru a amâna Articolul 50" din Tratatul de la Lisabona privind ieşirea din UE, a declarat pentru Reuters un director britanic de companie care a participat la discuţia telefonică, scrie mediafax.ro.

Acesta a adăugat că oamenii de afaceri i-au întrebat pe miniştri şi despre posibiliatea unui Brexit fără un acord.

"Ei fac o treabă bună încercând să pară că ştiu ce se întâmplă acum, însă nimeni nu ştie", a mai afirmat sursa citată, precizând: "Va trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu ajungerea la un consens în Parlament".

Opinia ta contează. Comentează!