Viorica Dumbrăveanu a anunțat că este infecatată cu Covid-19
Social 31 august 2020, 20:02 | 1231

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu este infectată cu Covid-19. Anunțul a fost făcut public la patru zile distanță de la aflarea rezultatului testării și doar după ce informația a apărut pe internet. Consiliera pentru comunicare la Ministerul Sănătății, Cristina Stratulat, ne-a spus că este o decizie proprie a ministrului Dumbrăveanu.

Pe data de 29 august, Viorica Dumbrăveanu a postat un mesaj pe facebook, în care a pus și o fotografie cu rezultatul testului la COVID-19, care confirmă că este pozitiv. Din imagine observăm însă că testul a fost făcut mult mai devreme, pe 25 august.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII: "În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19."

sursa: facebook

.. a scris Viorica Dumbrăveanu. Oamenii din presă consideră că tăinuirea informației ridică mai multe semne de întrebare. Potrivit jurnalistului de investigație Cornelia Cozonac, nu este normal ca ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu să anunțe tardiv despre faptul că este infectată cu Covid.

CORNELIA COZONAC, jurnalistă: "Deși este alegerea ei dar situația legată de Covid este una dramatică în Republica Moldova și tocmai ca populația să aibă încredere este nevoie ca ele să fie extrem de sincere, extrem de corecte cu cetățenii pentru că cetățenilor trebuie să le insufle încredere comportamentul autorităților.Apar mai multe semne de întrebare - de ce a făcut-o, de ce nu a fost sinceră cu cetățenii, de ce a trebuit să treacă câteva zile până să anunțe public despre asta?În cazul ei este nevoie de mai multă deschidere, sinceritate, transparență."

Am cerut și opinia consilierului pentru comunicare la Ministerul Sănătății, Cristina Stratulat.

Cristina Stratulat, consiliera în comunicare la Ministerul Sănătății: "Este o decizie personală a ei, pentru că vorbim cu date cu caracter medical și este o decizie personală, care mai mult vizează familia și cei dragi ei."

Potrivit Cristinei Stratulat, instituția activează în regim obișnuit. Viorica Dumbrăveanu se află în autoizolare și coordonează munca de la distanță. În urma anchetei epidemiologice, niciunul dintre angajații Ministerului Sănătății nu a fost plasat în autoizolare, a precizat consilierul pentru comunicare.

Precizăm că înalți oficiali străini, care s-au infectat cu Covid-19, au anunțat despre acest lucru în aceeași ZI sau în următoarea.

Premierul Armeniei Nicol Pașinean a declarat public infectarea cu noul coronavirus pe 1 iunie, după ce primise cu o zi înainte rezultatul testului. Iar ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a anunţat chiar în aceeași zi când a fost testat despre rezultat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie