Vladimir Filat și Igor Popa au fost la Procuratura Generală
Social 28 septembrie 2020, 19:23 | 1012

Vladimir Filat și Igor Popa au fost astăzi la Procuratura Generală. Primul a depus trei plângeri pe numele fostului său avocat, iar acesta din urmă a fost invitat să probeze declarațiile făcute recent la Jurnal TV. Filat și complicii lui au săvârșit infracțiuni, a mărturisit Igor Popa, în timp ce Vladimir Filat speră că Procuratura Generală și Uniunea Avocaților vor pune capăt unei ilegalități.

IGOR POPA, avocat: "Trebuie să înțelegeți că eu sunt în drept să-mi apăr onoarea și demnitatea, cu aceleași arme pe care le-a folosit și Filat.Niciodată nu mi-am permis să divulg secretul profesional al avocatului.Pe de altă parte el și complicii lui au săvârșit infracțiuni și consider că este de misiunea avocatului să raporteze atunci când are loc o infracțiune în timpul exercitării profesiei."

Procuratura Generală s-a autosesizat la scurt timp după ce fostul apărător al lui Vladimir Filat a făcut mai multe dezvăluiri publice. Potrivit lui Igor Popa, sunt mai multe fapte, care trebuie investigate de procurori - îmbogățirea ilicită, spălare de bani, vânzarea bunurilor sechestrate și amenințarea cu moartea.

IGOR POPA, avocat: "Nu pot să vă dau mai multe detalii despre făptașii acestor infracțiuni pentru că operează prezumția de nevinovăție și o să lăsăm procurorii să-și facă treabă."

Acesta a menționat că după declarațiile pe care le-a făcut la Jurnal TV, el a fost amenințat.

IGOR POPA, avocat: "Rudele lui Filat și oamenii cunoscuți, care presupun că sunt ai lui Plahotniuc m-au amenințat cu moartea. Mai mult, ați văzut și comportamentul batjocoritor și cum se lăuda că îmi dă pumni în bot."

L-am sunat pe fostul prim-ministru, în speranța să obținem un comentariu, dar el nu ne-a răspuns la apel. În schimb a reacționat avocatul lui Filat, Victor Munteanu.

VICTOR MUNTEANU, avocat: "Domnul Filat va depune o plângere penală în legătură cu declarațiile care nu corespund adevărului privind pretinsele amenințări din partea rudelor sale în adresa lui Igor Popa, iar investigația penală urmează să confirme faptul că dânsul a mințit."

sursa: facebook.com

Vladimir Filat a depus trei plângeri pe numele fostului său avocat Igor Popa și a sesizat Uniunea Avocaților, cerând sancționarea lui Popa.

VLAD FILAT, președintele PLDM: "Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa prompt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate."

A scris fostul prim-ministru. În octombrie 2015, Vladimir Filat a fost lipsit de imunitate și reținut sub acuzația de trafic de influență și luare de mită în baza unui denunț al controversatului om de afaceri Ilan Şor, principalul protagonist în dosarul celebrei fraude bancare de un miliard de dolari, din 2014, din sistemul bancar al Republicii Moldova. În iunie 2016, fostul premier a fost condamnat, urmare a unui proces desfășurat în condiții de maximă opacitate, la 9 ani de închisoare. Filat nu și-a recunoscut vina, el susținând că ar fi victima răfuielii oligarhului Vladimir Plahotniuc. Filat a stat în penitenciar patru ani și două luni. Pe 3 decembrie 2019, el a fost eliberat condiționat înainte de termen.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie