Podul de pe strada Mihai Viteazul devine periculos pe zi ce trece
Social 23 iunie 2020, 19:57 | 2752

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău a intrat în fază critică. Pentru a evita o prăbușire a magistralei, veche de cinci decenii, ce cere o reparație capitală, afirmă unii specialiști în domeniu. Alarmați sunt și oamenii de rând, șoferi sau pietoni. Primăria a anunțat o nouă licitație, dar până în prezent nicio companie nu s-a arătat interesată de acest proiect.

Autoritățile spun că podul nu va fi reparat prea curând, deoarece nu s-a găsit încă firma, care ar putea începe lucrările. Șoferii și pietonii sunt nemulțumiți de acest lucru și spun că ar trebuie de luat măsuri în cel mai scurt timp.

Un bărbat ne-a spus că tatăl lui a participat la construcția acestui pod, în anii 70 ai secolului trecut, iar el a fost prezent la lucrările de reparație din anul 86. Potrivit lui, podul este într-o stare deplorabilă și într-o zi va ceda.

Pentru reparația capitală a podului de pe strada Mihai Viteazul ar trebui aproximativ 80 de milioane de lei, ne-a spus Alexandru Cecan, expertul care acum doi ani a evaluat starea de lucruri.

Viceprimarul de Chișinău Victor Chironda a anunțat o nouă licitație pentru reparația podului. Potrivit lui, în Republica Moldova nu sunt firme capabile să îndeplinească asemenea lucrări.

Anul acesta, din bugetul municipal au fost alocate 15 milioane de lei pentru proiectarea şi realizarea lucrărilor de reparaţie a acestui pod. Iar pentru reparația integrala sunt nevoie de aproximativ 60 de milioane de lei. Podul din strada Mihai Viteazul are o lungime de 300 de metri şi o lăţime de 22 de metri. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie