De mâine, la Spitalul Clinic din Bălți vor fi internați pacienți cu Covid-19
Social 27 martie 2020, 19:47 | 1132

Toti suspectii cu Covid-19 din localitatile de nord nu vor mai fi adusi la Chisinau, ci vor fi internati, incepand cu ziua de sambata, 28 martie, la Spitalul Clinic din Balti. Institutia si-a reamenajat un spatiu si poate primi pana la 40 de pacienti de gravitate medie usoara. Spitalul a fost dotat cu echipament special, iar personalul a fost instruit corespunzator. Colegul nostru Dumitru Garcaliuc a fost la fața locului ca să vadă în ce condiții vor fi tratați pacienții.

Prelucrarea testelor pentru depistarea virusului se va face în continuare exclusiv la Chişinău.

Secția Boli Infecțioase se află la o distanță sigură pentru alți pacienți și lucrători medicali. Pe angajații secției i-am surprins în pregătiri.

După 30 de ani de vechime în muncă, șeful secției este acum vădit îngrijorat.

Până vineri dimineață, când făceam filmările, în Bălți nu era niciun caz de infectare cu Covid-19 și decizia de a crea un izolator în oraș a băgat spaima în unii locuitori.

În după-amiaza zilei, directorul spitalului din Bălți ne-a comunicat că de pe întâi aprilie, suspecții cu Covid-19 vor fi internați la Edineț, Soroca și Orhei. Până atunci, suspecții din aceste zone vor fi spitalizați la Bălți. Acest scenariu n-a fost inițial luat în calcul, de aceea nu se știe dacă spitalul va putea face față fluxului de pacienți.

Sergiu Rotari ne-a declarat că în perioada următoare va fi investit un milion și jumătate de lei pentru reprofilarea în izolator a unui alt spital din municipiu. 

Opinia ta contează. Comentează!