Pasionații de dans au sărbătorit Ziua Internațională a Tangoului într-o librărie
Social 12 decembrie 2019, 16:35 | 1330

Pe ritmuri de tangou într-o librărie. Aseară, mai mulți locuitori ai Chișinăului, care sunt îndrăgostiți de așa-numitul „dans al pasiunii”, au sărbătorit Ziua Internațională a Tangoului printr-un flashmob organizat într-un magazin de cărți. Astfel, ei au încercat să unească două mari pasiuni ale lor - dansul și cititul.

Oleg Banaru are 65 de ani, iar tangoul a intrat în viața sa acum opt ani, atunci când a văzut în orașul Lvov din Ucraina mai mulți tineri care dansau tangou argentinian. Atunci s-a întrebat dacă există și în Chișinău un club de tangou argentinian.

La evenimentul organizat în librărie era și Valeriu Butnaru, instrumentist al Orchestrei Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Și el dansează tangou de opt ani. Deși la început era pasionat de dansul sportiv, într-un final a fost cucerit de tangoul argentinian.

Tangoul s-a născut în cartierele sărace din capitala Argentinei, Buenos Aires, acum mai bine de un secol, iar apoi s-a răspândit în lumea întreagă. Ziua Internațională a Tangoului este sărbătorită pe 11 decembrie din anul 1977. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie