Consiliul Concurenței a organizat descinderi la sediile mai multor companii petroliere
Social 20 ianuarie 2021, 19:58 | 1638

Consiliul Concurenței a organizat astăzi descinderi la sediul mai multor companii petroliere în cadrul unor investigații privind ”încălcarea legislației concurențiale”. Instituția nu a publicat niciun comunicat despre inspecțiile efectuate, dar pe internet au apărut mai multe imagini cu măsurile operative. Ulterior, informația a fost confirmată oficial pentru Jurnal TV.

EUGEN COZMULICI, șef Direcția relații externe, Consiliul Concurenței: "- Vă pot confirma că astăzi Consiliul Concurenței a efectuat mai multe descinderi la mai multe companii importatoare de produse petroliere, în cadrul investigațiilor în derulare. - Investigațiile la ce anume se referă? - Investigații privind posibile încălcări pe piața produselor petroliere. Poate fi vorba și despre abuz de poziție dominantă, poate fi vorba și de înțelegeri de cartel... Sunt mai multe aspecte."

Eugen Cozmulici ne-a mai comunicat că potrivit legislației în vigoare, investigațiile vor continua cu audierea reprezentanților companiilor petroliere, unde au avut loc descinderi, fiind asigurat dreptul la apărare în cadrul proceselor de judecată. Reprezentantul Consiliului Concurenței nu a putut să ne spună când instituția va publica rezultatele preliminare ale investigației și nici câte companii sunt vizate în cadrul inspecțiilor. Asta ”pentru a nu periclita desfășurarea anchetei”. Descinderile vin după ce în weekend, marile companii petroliere au scumpit benzina și motorina cu până la un leu și 60 de bani, aceasta fiind a doua majorarea de prețuri la carburanți din luna decembrie trecut. În ultimii ani, Consiliul Concurenței a fost acuzat în repetate rânduri că nu întreprinde măsuri în vederea anihilării înțelegerilor de cartel pe piața petrolieră, în special atunci când benzinăriile afișează simultan prețuri mărite la carburanți. Instituția a respins de fiecare dată acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!