Numarul deceselor provocate de coronavirus in China a ajuns deja la 106
Social 28 ianuarie 2020, 18:27 | 829

Numarul deceselor provocate de coronavirus in China a ajuns deja la 106, iar alte 4.515 cazuri de infectare au fost confirmate. Mai mult, virusul se raspandeste si in alte tari. Este vorba despre cel putin 12 state. Astazi, a fost confirmat primul caz de infectie in Germania.

Neliniştea creşte în întreaga lume. Companiile aeriene impun restricții de zbor spre China. Mai multe ţări, inclusiv Statele Unite ale Americii şi Franţa, se mobilizează pentru a organiza evacuarea cetăţenilor lor din orașul chinez Wuhan. Companiile mari, precum Facebook sau LG, au hotărât să restricționeze deplasările angajaților lor către China. Pentru a ține sub control epidemia de coronavirus, Ministerul de Finanțe de la Beijing şi Comisia Naţională pentru Sănătate din China au alocat peste opt miliarde de dolari. Beijingul intenționează să construiască un spital în doar câteva zile, doar pentru pacienții cu acest virus periculos.

Carantina a blocat mii de cetăţeni străini în regiune și milioane de localnici. Într-un video, apărut pe rețelele de socializare, a fost surprins momentul în care locuitorii unui bloc au ieșit la balcoane și au strigat mesaje de susținere, precum „Wuhan, înainte!”.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care erau vândute fructe de mare din centrul orașului Wuhan. Tot acolo se făcea comerț ilegal de pește. Mai apoi, virusul s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări, printre care Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a renunţat săptămâna trecută să declare stare de „urgenţă internaţională”. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie