Summit-ul Trump - Jong-Un, în pericol
Externe 16 mai 2018, 16:12 | 1978

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, ar putea să se răzgândească în privința întâlnirii planificate cu președintele american, Donald Trump. Asta dacă Statele Unite vor obliga Coreea de Nord să renunţe complet la arsenalul nuclear.

Avertismentul vine după ce Phenianul a anulat o reuniune cu membrii guvernului de la Seul, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, invocând un exercițiu militar de amploare între Statele Unite şi Coreea de Sud, la care participă peste o sută de avioane de luptă și un număr nespecificat de bombardiere, pe care nord-coreenii îl consideră o provocare. Oficialii americani şi sud-coreeni insistă însă că acest exerciţiu este pur defensiv şi este organizat în baza unui acord mutual semnat în 1953.

Nord-coreenii au avertizat totodată că ar putea renunța la întrevederea cu Trump, dacă Washingtonul va continua să insiste ca Phenianul să renunţe la programul său nuclear. Summitul istoric dintre preşedintele Statelor Unite şi liderul nord-coreean este programat pentru data de 12 iunie. Întâlnirea dintre cei doi ar urma să aibă loc în Singapore.

Opinia ta contează. Comentează!