„Noi am văzut cum arată o justiție politizată. Tare multă lume a avut de suferit. (...) Există mai multe mecanisme, după ce Guvernul propune o listă de candidați. Acești candidați sunt verificați la CSP și CSP propune președintelui. Toate instituțiile sunt implicate. Ceea ce se invocă aici sunt doar niște justificări neinspirate”, a spus șefa Guvernului despre motivele invocate de PSRM în sprijinul moțiunii de cenzură.

Maia Sandu consideră că socialiștii, parteneri de coaliție ai blocului ACUM, nu au fost disponibili pentru compromis, având în vedere că au ignorat soluția propusă de a vota în Parlament un proiect identic cu cel asumat de Guvern.

„Asta a spus domnul Dodon și alta am auzit în ședință. PSRM a depus moțiunea, asta înseamnă că nu există disponibilitate de a căuta soluții. Există doar frică de un procuror liber și independent”, a conchis Maia Sandu, cu referire la declarații făcute astăzi, în prima jumătate a zilei, de președintele Igor Dodon.

Amintim că PSRM a depus astăzi, 8 noiembrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.

Aceasta va fi transmisă spre examinare Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, care urmează să examineze corectitudinea prezentării acesteia, iar Parlamentul se va întruni în următoarele trei zile pentru a o examina în plen, a precizat președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi.