Image-Description
Ion Ceban deranjat de criticile că vrea să construiască un havuz de 4,2 milioane de lei: „Licitația ar putea fi oprită”
Social 4 aprilie 2020, 19:30 | 3824

Licitațiile care pornesc pot fi oprite în situațiile de urgență în orice moment, dacă autoritățile capitalei vor decide că este nevoie de acest lucru. O declarație în acest sens a fost făcută de primarului capitalei, Ion Ceban, care s-a arătat deranjat de criticile care i-au fost aduse după ce primăria a decis să anunțe o licitație pentru construcția unui havuz de peste patru milioane de lei pe timp de criză.

„Dezmăț pe timp de ciumă”, astfel a calificat azi vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, decizia Direcției General locativă comunală și amenajare a primăriei capitalei de a anunța o licitație de achiziționare a serviciilor de construcție a unui havuz în parcul „La Izvor”. Suma proiectului e de circa 4,2 milioane de lei.

În replică, Ion Ceban a declarat că la momentul actual sunt blocați 150 de milioane de lei destinați proiectelor de infrastructură. Proiectele care urmau să aibă loc în parcul La Izvor rămân o prioritate a primăriei în acest an, a prezizat edilul. Aici urmează să fie construit un havuz, dar și un teren sportiv cu 1100 de locuri. „Noi am reexaminat bugetul și le-am spus colegilor noștri că există scenarii de la cel pesimist până la cel optimist. Deja am transferat peste nouă milioane de lei pentru diferite necesități de urgență din municipalitate, atât din fonduri de donații, cât și din fonduri de rezervă. Alte 150 de milioane de lei sunt destinați unor proiecte de infrastructură care într-un fel sau altul au fost oprite. Licitațiile care pornesc, pot fi oprite în situațiile de urgență în orice moment dacă vom decide că este nevoie de acest lucru”, a spus Ion Ceban.

Amintim că Alexandru Slusari a menționat că din această sumă pot fi procurate circa 30 de mii de măști sau căteva mii de teste.

Ieri, Ion Chicu a participat la o emisiune de la Jurnal TV și întrebat de ce pe timp de pandemie nu sunt stopate achizițiile publice, a declarat că săptămâna viitoare vor fi operate modificări la buget, fiind tăiate anumite cheltuieli care nu sunt prioritare, precum mașini, mobilă, computere etc. Premierul a spus că acest lucru se va întâmpla fie la propunerea ministerelor de profil, fie la indicația Ministerului Finanțelor.

Opinia ta contează. Comentează!