I s-ar fi cerut să depună mărturii false
Politic 5 februarie 2019, 15:40 | 2166

Ofertă inedită în ajun de alegeri pentru Veaceslav Platon, deținut în Penitenciarul numărul 13 din Chișinău. Platon afirmă că i s-a propus să depună mărturii împotriva copreședinților Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, în schimbul libertății. Lui Platon i s-a cerut să confirme că aceștia din urmă au o legătură cu șefa Fundației ”Dialog Deschis”, Ludmila Kozlovska.

Avocații lui Platon au declarat pentru Newsmaker.md că timp de două săptămâni nu li s-a permis să-l vadă pe clientul lor. Abia ieri, aceștia au avut acces în Penitenciar, după ce au început să-și noteze numele și funcțiile reprezentanților închisorii, cu care discutaseră. Platon le-ar fi povestit apărătorilor că a fost vizitat de o persoană, a cărei nume refuză să-l divulge, și care i-a propus să confirme relațiile lui Andrei Năstase și Maia Sandu cu președinta fundației ”Dialog Deschis”, Ludmila Kozlovska.

Potrivit lui Veaceslav Platon, persoana anonimă i-a promis că-i vor fi anulate sentințele de judecată și va fi eliberat din închisoare. Platon a mai spus că este gata să povestească totul procurorilor, dacă va fi audiat în cazul ”Dialog Deschis”. Andrei Năstase și Maia Sandu, și președinta organizației ”Dialog Deschis, Ludmila Kozlovska, au negat în repetate rânduri că ar avea vreo legătură. Purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituții Penitenciare, Oleg Pantea, ne-a declarat că nu poate divulga identitatea persoanei, care l-a vizitat pe Veaceslav Platon.

Opinia ta contează. Comentează!