Ministerul Justiției a desfășurat a doua etapă a concursului pentru funcția de șef al ANP
Social 15 octombrie 2021, 20:16 | 1733

Cei trei pretendenți la funcția de șef al Agenției Naționale a Penitenciarelor s-au prezentat astăzi în fața comisiei Ministerului Justiției, unde au fost audiați în cadrul probei „Interviu”. Audierile au avut loc cu ușile închise, iar rezultatul va fi făcut public pe pagina instituției săptămâna viitoare.

Audierile au început la ora 13:00, iar primul în fața membrilor comisiei s-a prezentat Anatolie Falca, fost angajat în cadrul Agenției Naționale a Penitenciarelor.

ANATOLIE FALCA, candidat: "Cunosc sistemul destul de bine și cred că aș face față tuturor provocărilor din interior, astăzi și pentru viitor. Credeți că aveți toate șansele să acumulați un punctaj maxim? - Toți trei candidați au șanse. Eu nu cunosc cum vor fi evaluate cunoștințele mele de către comisie. Eu m-am expus pe strategia pe care am elaborat-o cu privire la reforma sistemului penitenciar și mi-au pus întrebări din activitatea pe care am avut-o anterior. Atât!"

Al doilea a fost audiat ofițerul principal al Direcției interne din cadrul Agenției Naționale a Penitenciarelor, Vasile Dobânda. Acesta ne-a spus că le-a prezentat membrilor comisiei un plan de reformare a ANP și speră ca în viitorul apropiat să-l poată implementa.

VASILE DOBÂNDA, candidat: "După părerea mea cea mai importantă problemă din cadrul sistemului Agenției Naționale a Penitenciarelor este corupția. Este o problemă și cred că una mare. Desigur în cadrul elaborării am venit cu soluții pentru preîntâmpinarea și curmarea acestui flagel. - Este adevărat că sunteți în relații de prietenie cu domnul Demcenco? - Noi ne cunoaștem. El mi-a fost șef, iar eu i-am fost subaltern, nu pot spune că suntem prieteni. Suntem cunoscuți - Cum a fost domnul Demcenco în calitate de șef al ANP? - Aaaaaaa. A fost dur, dar corect."

Al treilea și cel mai tânăr candidat este șeful serviciului juridic din cadrul Penitenciarului nr.13, Alexandru Roibu.

ALEXANDU ROIBU, candidat: "Astăzi în Republica Moldova sistemul penitenciarelor urmează a fi dezvoltat, iar unele aspectele trebuie modificate. Este vorba de punerea în executare a pedepselor penale cu caracter privativ de libertate, dar și realizarea acestui scop. Eu mi-am depus candidatura în vederea dezvoltării acestui segment, iar scopul pedepsei penale, care este reeducarea și resocializarea persoanei să fie atins."

Candidații au fost admiși la proba interviului după ce, pe 11 octombrie, au susținut proba în scris. La primul test, Anatolia Falca a acumulat cel mai mare punctaj 9,14; Vasile Dobînda – 6,4 și Alexandru Roibu – 6,3. Ministerul Justiției a anunțat despre concursul pentru ocuparea funcției publice cu statut special de director al ANP pe 7 septembrie, după ce directorul ANP, Dorin Lișman, a demisionat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie