Până a deveni președinte de raion, Vasile Maxim a fost director al unei societăți pe acțiuni în domeniul transportului rutier de călători. În octombrie 2019, în calitate de director al firmei de transport, acesta i-a adresat o cerere fostului președinte al raionului Ștefan Vodă în care solicită amânarea unui concurs, anunțat pentru atribuirea dreptului de deservire a două rute regulate raionale pe direcția Palanca – Ștefan Vodă și Copceac - Ștefan Vodă. Peste o lună Vasile Maxim a fost ales președinte de raion. El a renunțat la calitatea de director al firmei de transport, dar și-a păstrat cele 5038 de acțiuni în cadrul firmei. În aceste condiții, el a abrogat dispoziția fostului președinte de raion prin care era anunțat concursul pentru deservirea celor două rute. Ceilalți transportatori pretendenți au fost eliminați din concurs, creându-se condiții favorabile pentru fosta sa firmă de transport, în eventualitatea organizării unor concursuri noi. Solicitat pentru o reacție, președintele raionului Ștefan Vodă, a reacționat scurt.

VASILE MAXIM, președintele raionului Ștefan Vodă: "Nu ascultați, nu citiți toate prostiile și nu credeți. Nu comentez mai mult nimic!"

ANI a constatat că președintele raionului Ștefan Vodă, prin acțiunile sale, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, manifestat prin faptul că nu a informat în scris ANI despre conflictul de interese real cu firma de transport și nu a soluționat conflictul de interese. Presa de la Chișinău a scris anterior că Vasile Maxim ar fi în relații de rudenie cu deputatul PSRM, Alexandru Jolnaci.