13 adolescenți din Moldova, alături de alți 140 de muzicieni, au cântat „Imnul Europei”
Social 8 aprilie 2020, 17:13 | 630

Mai mulți copii din Moldova, alături de 140 de tineri muzicieni din întreaga lume, au cântat „Imnul Europei” și au transmis astfel un mesaj de optimism în timpul pandemiei de COVID-19. Din partea țării noastre, la acest proiect global au participat 13 adolescenți, membri ai corului „La La Play Voices”.

În perioada de autoizolare din cauza pandemiei de coronavirus, muzicieni din 30 de țări ale lumii au înregistrat „Oda Bucuriei” de Beethoven, care este și imnul Uniunii Europene. La această inițiativă au participat și 13 membri ai corului „La La Play Voices”, care a fost fondat în 2018, iar în prezent numără 130 de copii din toate raioanele țării, inclusiv autonomia găgăuză și regiunea transnistreană.

Acest proiect a fost lansat, simbolic, în cadrul Săptămânii Mondiale a Lucrătorului Medical ca o manifestare a solidarității cu angajații din sistemul de sănătate din întreaga lume, care se află în prima linie de luptă cu pandemia. Iar „orice criză înseamnă o posibilitate de a-i ajuta pe copii și tineri să învețe, să cultive compasiunea și să fie puternici în timp ce construiesc o lume mai bună”, susține reprezentantă de țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma.

Proiectul s-a desfășurat sub egida rețelei globale de orchestre ”Better Together”. Participanții au spus că au trăit clipe de neuitat și au înțeles cât de importantă este solidaritatea în aceste momente dificile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie