Săptămâna aceasta, teatrele și-au reluat activitatea după restricțiile anti-COVID
Social 7 mai 2021, 20:04 | 1632

Săptămâna aceasta teatrele și-au reluat activitatea după restricțiile anti-COVID. Spectacolele sunt jucate pe scenă, cu prezența în sală a spectatorilor. Restricțiile nu au fost omise însă, în totalitate. Obligatoriu, persoanele trebuie să poarte mască de protecție pe toată durata aflării în interiorul instituției, este păstrată distanța socială, iar la intrare este măsurată temperatura. Revenirea pe scenă la Teatrul „Geneza Art” s-a făcut cu o premieră - comedia: "ZACS".

DANIELA BURLACA, actriță, regizor la Teatrul Geneza Art: "ZACS - ziua așteptării căsătoriei sacre. Da, este o istorie de dragoste, unde mireasa își așteaptă mirele și el nu mai vine, unde cele două clanuri ale mirelui și miresei nicidecum nu pot ajunge la un consens, dar aici ies la iveală caractere feminine. O comedie, pentru că lumea are nevoie de emoții pozitive, lumea are nevoie de viață, de energie bună, lumea vrea să se degajeze, pentru că prea mult amar am acumulat de un și jumătate, aproape."

NICU ȚURCANU, actor la Teatrul Geneza Art: "Nicu Țurcanu se simte acasă omis, aruncat, neajutorat, singur, dar odată cu revenirea pe scenă se simte vulcanic, dornic de a împărți publicului Geneza Art emoții bune, emoții pozitive și gânduri de bine."

MIHAI BORDIAN, actor la Teatrul Geneza Art: "Aceasta a fost cea mai complicată perioadă pentru că am lucrat, iar ne-au închis și cumva era foarte complicat pentru noi atât psihologic, cât și fizic. Ne bucurăm foarte mult pentru redeschiderea teatrelor."

MILISSA - ALEXANDRINA GOLOGAN, actriță la Teatrul Geneza Art: "Pierdeam deja chestia asta a scenei. Mă concentram pe alte lucruri, iar de când s-a deschis teatrele, iar s-a început forfota."

IURIE GOLOGAN, actor la Teatrul Geneza Art: "Noi, cei care oferim libertate și putere spectatorilor am ajuns să depindem de oameni, care ne hotărăsc soarta. Le mulțumim pentru această decizie. Să știți că artiștii fac față oricărei situații, în special, cea cu care ne confruntăm în prezent."

Piesa a fost jucată sub privirile însetate de teatru ale spectatorilor.

Decizia redeschiderii teatrelor a fost luată pe 22 aprilie de Comisia pentru Situații Excepționale. Reluarea spectacolelor a fost permisă cu prezența unui număr de persoane nu mai mare de 30% din capacitatea sălii.

Opinia ta contează. Comentează!