Astăzi IGSU a lansat campania de prevenire a înecurilor în perioada rece a anului
Social 3 decembrie 2021, 17:49 | 639

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat astăzi campania de prevenire a înecurilor în perioada rece a anului. Suntem în decembrie și gerurile ar putea să nu întârzie. Salvatorii ne atenționează să fim prudenți atunci când pășim pe gheață, indiferent dacă patinăm sau pescuim la copcă.

ANATOLIE VINICIUC, șef adjunct al IGSU: "Noi suntem deja în decembrie și în unele localități deja au și căzut primii fulgi. În scurt timp vor apărea acele poduri de gheață pe lacuri și bazine acvatice. Oamenii practică să meargă pe gheață, cei care iubesc pescuitul, pescuiesc la copcă, copii se joacă pe gheață și acesta este un risc."

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, minorii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire. Părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace singuri pe gheață. Pentru evitarea tragediilor, adulții sunt rugați să le interzică copiilor schiatul și patinajul în preajma bazinelor acvatice.

ANATOLIE VINICIUC, șef adjunct al IGSU: "Din 2002 până la momentul de față s-au înecat în lacurile și bazinele acvatice de pe teritoriul Republicii Moldova 633 de persoane, de minori, atenționez! Cei care puteau avea copii, familie. Cât o localitate. E tragic pentru Republica Moldova."

Conform datelor statistice, în Republica Moldova se observă o micșorare semnificativă a cazurilor de înec în comparație cu anii precedenți. În anul 2002 au fost înregistrate 232 cazuri de înec, iar de la începutul anului 2021, 77 de persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice. În anul curent, 217 persoane au fost salvate de la înec, datorită intervențiilor salvatorilor IGSU și a salvamarilor.

Opinia ta contează. Comentează!