Ion Rusu, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit mort miercuri seara într-o pădure de la marginea satului Zubrești
Social 12 august 2022, 10:33 | 3385

Un tânăr a fost găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni. Potrivit surselor noastre confidențiale, omul a fost ucis în satul Zubrești, după un chef nocturn, de către fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat în 2011 de către Ion Şoltoianu. Ion Stratulat era ginerele ex-deputatului Nicolae Alexei. Presupusul ucigaș a fugit noaptea trecută peste hotare.

Ion Rusu, în vârstă de 29 de ani, originar din satul Cuizăuca, raionul Rezina, a fost găsit mort miercuri seara, de către polițiști, într-o pădure de la marginea satului Zubrești. Ofițerii spun că bărbatul avea trei răni în piept, fiind împușcat. Cu puțin timp înainte, familia acestuia a alertat poliția.

GHEORGHE RUSU, tatăl lui Ion Rusu: "Fiul Ion locuia în Chișinău și feciorul mai mic a mers la el în ospeție. Au mai mers la cumpărături, el s-a dus la întâlnire cu individul și am văzut că nu se întoarce a doua zi, și noi am înțeles că ceva s-a întâmplat și am dat în căutare. Acolo era la fața locului mașina, fără chei, și deja cheile de la apartament erau în hainele lui, ceasul."

Noi am obținut detalii și fotografii de la locul crimei. Pe 8 august, Ion Rusu a fost invitat de către prietenul său la o petrecere, într-o căsuță la periferia satului Zubrești. Bărbații chefuiau în compania a două femei și a paznicului conacului. Din fotografii se vede că în foișorul unde se dădea petrecerea erau mai multe tipuri de arme automate. După miezul nopții, între prieteni s-a iscat o ceartă, care s-a soldat cu un deces. Tatăl celui ucis zice că cei doi amici urmau să fie cumetri...

GHEORGHE RUSU, tatăl lui Ion Rusu: "L-a invitat la o bucată de carne, pentru ca să-i propună să fie cumătru. Chiar nu demult feciorul mi-a cerut sfatul, ca de la părinte, că i-a propus de cumătru, dar el e mai mare și flăcău, însă se permite treaba asta. Împușcăturile au fost. Au fost găsite tuburi de glonț. De la automat mare. Eu nu cunosc dacă ei s-au certat sau întâmplător a fost prima împușcătură."

Presupusul atacator ar fi fiul fostului polițist Ion Stratulat, împușcat mortal în septembrie 2011 de către kickboxerul Ion Șoltoianu. Din fotografiile postate pe Instagram se vede că tânărul duce o viață de lux, fiind vizitat des de către prieteni la casa din Zubrești. Potrivit surselor noastre, în casa acestuia din cartierul Telecentru a fost găsit un arsenal impunător. Acum, el este fugar.

GHEORGHE RUSU, tatăl lui Ion Rusu: "Nu a găsit nimic. Ei au strâns totul și ... a dispărut. A trecut frontiera la 12:00. - Așa superficial știam că e feciorul lui Ion Stratulat. - L-ați cunoscut pe tatăl lui? - Nu. De vreun an de zile se cunoșteau. Știu că mergeau împreună la sala de sport."

Suspectul este nepotul generalului Nicolae Alexei, socrul lui Ion Stratulat, fostul polițist asasinat de Ion Șoltoianu. În 2001, Ion Stratulat a fost eliberat din funcţie pentru abuz de serviciu. A fost condamnat de Judecătoria sectorului Centru la trei ani de închisoare, dar în 2006 instanţa l-a declarat pe Stratulat nevinovat, fiindu-i stinse toate antecedentele penale. Ion Stratulat era originar din satul Zubrești, raionul Strășeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie