Image-Description
Dobrovie: RM va deveni o problemă regională pentru România dacă acceptăm în continuare încălcarea principiilor democratice
Politic 21 decembrie 2018, 14:20 | 1396

Oficialii de la Bruxelles publică un raport prin care care solicită Republicii Moldova să implementeze măsuri anticorupție urgente pentru a putea beneficia și în continuare de regim fără vize în Uniunea Europeană, iar Guvernul de la Chișinău se ascunde după deget. O spune deputatul român Matei Dobrovie, care crede că dacă România nu se va implica "măcar atât cât o face Bruxelles-ul", RM va deveni o problemă regională pentru România.

"Oficialii de la Chișinău declară că nu ar nu exista vreun pericol pentru R. Moldova să-i fie anulat regimul liberalizat de vize cu UE. Un raport recent al CE spune însă altceva. Spălarea banilor și corupția sunt cele două îngrijorări ale Comisiei Europene privind Republica Moldova, însă guvernul de la Chișinău pare să se ascundă după deget. Nu se văd reforme implementate, iar în ultima vreme nici măcar intenții declarative nu mai auzim de recuperare a miliardului furat și pedepsirea vinovaților pentru acest jaf sau pentru spălările de bani de 1.064.000.000 USD din băncile comerciale – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank - care au și falimentat din cauza fraudelor masive", a declarat deputatul de la București.

"R. Moldova va deveni o problemă regională pentru România dacă acceptăm în continuare încălcarea principiilor democratice și a statului de drept. E responsabilitatea morală, politică și strategică a României să intervină măcar atât cât o face Bruxelles-ul. Blocând rapoarte critice la adresa guvernării oligarhice a Republicii Moldova, care menține un status quo de corupție și sărăcie pentru cetățeni, nu îi ajutăm pe frații de peste Prut, ba din contră", a punctat Matei Dobrovie, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Opinia ta contează. Comentează!