Câștig de cauză pentru Bilețchi
Social 11 septembrie 2020, 19:59 | 1739

Câștig de cauză pentru președintele Asociației ”UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. Liderul unionist a contestat amenda de peste 22 de mii de lei, care i-a fost aplicată pentru că a întâmpinat convoiul din România cu ajutoare pentru combaterea coronavirusului. Astăzi, instanța a declarat nul procesul-verbal privind aplicarea amenzii întrucât nu există faptul contravenției.

MARIA TERTEA, președintele ședinței: "Se încetează procesul contravențional intentat în privința lui Bilețchi Vlad, în baza Art. 76/1, aliniatul (1) Cod contravențional, pe motivul lipsei faptului contravenției. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile."

Prin hotărârea instanței, procesul-verbal privind aplicarea amenzii a fost declarat nul. Vlad Bilețchi califică dosarul ”o ofensă la adresa României”. Potrivit liderului unionist, s-a încercat intimidarea și sancționarea oamenilor, care au venit să mulțumească României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova, în contextul crizei sanitare.Dosarul inițiat împotriva președintelui Asociației ,,UNIREA-ODIP” Vlad Bilețchi a ajuns pe masa judecătorilor la sfârșitul lunii august. Toate acestea după ce el a contestat amenda de 22 de mii 500 de lei, pe care a primit-o pentru că s-a aflat în spațiul public într-un grup mai mare de trei persoane, în condițiile pandemiei de COVID, atunci când a întâmpinat convoiul cu ajutor umanitar din România. Evenimentul a avut loc sub Podul de la Telecentru, iar despre acest lucru a fost sesizată poliția.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie