Locatarii unui bloc din sectorul Botanica au trăit clipe de panică, după ce balustrada unui balcon s-a prăbușit.
Social 9 iulie 2020, 22:23 | 1371

Locatarii unui bloc din sectorul Botanica au trăit clipe de panică, noaptea trecută, după ce balustrada unui balcon s-a prăbușit. Totul s-a întâmplat ieri în jurul orei 22. Salvatorii au fost chemați de urgență pe bulevardul Decebal, unde s-a rupt balustrada balconului de la etajul opt al blocului și a căzut pe balconul de la etajul șapte. Acesta risca să cadă... La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori și pompieri, care au demolat balconul cu pricina.

În urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit, iar cauzele urmează a fi stabilite. Până atunci, locatarii blocului dau vina pe muncitorii, care au demolat acum două săptămâni o anexă. De atunci, ar fi apărut fisuri în bloc. Autoritățile sunt însă de altă părere.

Locatarii sunt de părere că blocul a fost afectat de lucrările de demolare a unei anexe, care au avut loc două săptămâni în urmă. Atunci oamenii nemulțumiți s-au urcat pe acoperișul clădirii și au încercat să-i împiedice pe constructori. Au avut loc și îmbrânceli.

Autoritățile au altă părere și vor să afle ce spun experții...

Potrivit pretorului Boris Prepeliță, firma de construcție are toate actele în regulă.

Amintim că 140 de familii din blocul de pe strada Decebal 5 din Chișinău sunt nemulțumite de un şantier în preajma casei lor. Pentru a începe lucrările, firma trebuie să demoleze mai multe anexe, iar locatarii sunt convinşi că va avea de suferit structura de rezistenţă a imobilului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie