De la începutul anului, în țară, au avut loc 360 de accidente cu implicare pietonilor iar 32 de persoane au murit
Social 29 iulie 2021, 20:12 | 808

Neacordarea priorității la trecerile de pietoni este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere de la noi. De la începutul anului, în țară, au avut loc 360 de accidente cu implicare pietonilor, în urma cărora 32 de persoane au murit. Astăzi dimineață, polițiștii de la Inspectoratul Național pentru Securitate Publică au organizat razii pe mai multe trasee cu risc sporit din capitală, în cadrul operațiunii „Pietonul”.

Pentru că nu au răbdare, mulţi şoferi nu acordă prioritate pietonilor la trecerile marcate. Este şi cazul acestui şofer pe care agenţii de patrulare l-au tras astăzi pe dreapta.

Un alt șofer a fost amendat, deși a încercat să-şi justifice încălcarea.

În alt caz, șoferul s-a ales cu avertisment după ce polițiștii au fost de acord că acesta efectiv n-ar fi reușit să oprească.

Majoritatea conducătorilor auto, care au fost prinși pe picior greșit astăzi, au primit amenzi de 900 de lei și câte patru puncte de penalizare.

DANIEL MAZEPA, șeful secției Prevenire Delicvență INSP: "Astăzi avem depistate mai mult de zece încălcări în decurs de două ore în care am încercat în diferite locații unde avem rata sporită de accidente. Am sancționat nouă dintre ele, o persoană a fost sancționată din cauze obiective."

Chiar în timpul filmărilor, la câteva sute de metri de locul desfășurării operațiunii, s-a produs un accident în lanț cu implicarea a unui BMW, a unui Porsche și a unui Mercedes. BMW-ul circula fără asigurare și revizie tehnică.

Șoferul Mercedesului, care, aparent, nu a acordat prioritate, a refuzat să discute cu noi.

Oamenii legii constată cu regret că nici prezența acestora pe traseu nu-i responsabilizează pe șoferi.

DANIEL MAZEPA, șeful secției Prevenire Delicvență INSP: "Noi observăm asta. Deseori șoferii se bulversează și au un comportament straniu când ne văd."

Operațiunea „Pietonul” va dura zece zile și se va desfășura pe întreg teritoriul țării.

Opinia ta contează. Comentează!