Sute de persoane s-au înghesuit la o înmormântare din Nicoreni
Social 16 octombrie 2020, 17:39 | 2091

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni din cei prezenți nu a considerat că trebuie să respecte regulile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Din imaginile video se vede că teritoriul mănăstirii a arătat ieri ca un mușuroi. Puțini au fost cei care au purtat masca de protecție. Nu s-a respectat nici distanța fizică, iar oamenii s-au înghesuit și au sărutat icoane.

La ceremonia funerară au participat zeci de preoți și călugări. Nici ei nu au purtat măști de protecție. Îmbulzeala cea mai mare s-a format însă când starețul urma să fie înmormântat.

Totul se întâmplă în timp ce raionul Drochia se află printre localitățile, unde a fost instituit ”Cod Roșu”, iar potrivit comisiei de sănătate publică, la evenimentele publice, inclusiv înmormântări nu au voie să participe mai multe de 50 de persoane. Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Drochia, Marin Novac, afirmă că la eveniment au fost mai mulți angajați ai poliției, care au împărțit peste 500 de măști și dezinfectant, iar oamenii au fost îndemnați să respecte toate regulile. Marin Novac spune că pe acest fapt a fost pornit un proces contravențional.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie