ION CEBAN, primar de Chișinău: "Vreau să fiu corect până la urmă. Sunt un om al echipei și începând cu ziua de astăzi mi-am luat concediu pentru a susține candidatura domnului Igor Dodon la al doilea mandat pentru funcția de președinte. Începând cu ziua de astăzi, pentru o perioadă de o săptămână, atribuțiile de primar general vor fi delegate viceprimarului de ramură, domnului Ile Ceban, în care am toată încrederea."

Anul trecut, între cele două tururi de scrutin pentru Primăria Chișinău, Ion Ceban spunea că nu va face politică, dacă va fi ales primar. ”În oraș nu poate fi politică din start! În oraș e vorba de gropi, canalizare, despre fondul locativ!”, declara Ceban într-o emisiune TV, înainte de turul doi. Apoi, la 4 noiembrie, a doua zi după ce a câștigat alegerile, el a declarat că va fi primarul tuturor, fără afiliere politică.

ION CEBAN, primar de Chișinău: "În momentul în care îmi va fi validat mandatul, îmi voi suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiștilor, așa cum am zis anterior."

Peste o săptămână, Ion Ceban și-a suspendat calitatea de membru al Partidului Socialiștilor, iar în cererea depusă a precizat că auto-suspendarea sa va fi valabilă pe toată durata mandatului de primar al municipiului Chișinău. De notat că și înainte de turul doi al alegerilor locale din 2018, Ceban dădea asigurări că nu se va implica deloc în viața politică dacă ajunge să fie primar.

Igor Dodon candidează ca independent pentru alegerile din 1 noiembrie, doar că tot el a declarat că va fi susținut în această campanie de Partidul Socialiștilor.