Menajeria din Chișinău, deschisă
Social 1 iunie 2020, 19:37 | 1060

Grădina Zoologică din Chișinău a fost redeschisă astăzi pentru vizitatori. Cei mai bucuroși au fost copiii, care au explorat menajeria în lung și-n lat. Deși i-a prins ploaia, picii au continuat să se distreze și să admire viețuitoarele, care la rândul lor păreau dornice de atenție. Vizitatorii au putut vedea puii care au venit pe lume, cât timp menajeria a fost închisă. I-a surprins și noua locuință a urșilor bruni, care zeci de ani au stat în cuști de o şchioapă, în comparație cu dimensiunile lor.

La intrarea în Grădina Zoologică, toți, de la mic la mare, își dezinfectau mâinile. Odată ce s-au văzut pe teritoriul menajeriei, copiii s-au grăbit să mângâie animalele.

Alți copii au hrănit viețuitoarele.

În perioada când menajeria a fost închisă, pe lume au venit mai mulți pui.

Alte animale, printre care familia de lupi, 12 la număr, și cei doi urși bruni s-au mutat în casă nouă. Mașa și Vorciun au fost izolați zeci de ani într-un spațiu mult prea mic pentru dimensiunile lor.

Acest copil de trei ani căuta urșii la voilerele lor vechi.

Vorciun explorează deja locuința spațioasă, unde urmează să i se alăture și vecina lui de ani buni, Mașa.

Când erau mici, ambii urși au fost aduși dintr-o Grădină Zoologică din Ucraina.

Nici ploaia nu i-a speriat pe cei mici.

Au căutat să se adăpostească...

Deși ploua, unii copii au continuat să admire viețuitoarele. (17.35 - 17.40) Vizitatorii de până la 18 ani au avut astăzi acces gratuit pe teritoriul Grădinii Zooologice din Chișinău. 

Opinia ta contează. Comentează!