Primarul oraşului de la Marea Mediterană, Christian Estrosi, a confirmat existenţa a trei victime şi a declarat că suspectul tot repeta sintagma ''Allah akbar''. Primarul a calificat atacul din Nisa drept ''islamofascism''. El a scris pe Twitter că atacul cu cuţitul a avut loc în interiorul sau în apropierea bisericii Notre-Dame de pe bulevardul Jean Medecin, principala arteră comercială din oraş, şi că poliţia l-a reţinut pe atacator care se află acum într-un spital.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ar urma să se deplaseze la Nisa, a precizat Estrosi.

Poliţia a transmis că două persoane au fost confirmate decedate în atac, iar mai multe persoane au fost rănite. O sursă din poliţie a confirmat că o femeie a fost decapitată. Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat pe Twitter organizarea unei ''reuniuni de criză'' la Paris.

Potrivit presei, a fost sesizat parchetul naţional antiterorist, fiind deschisă o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu un act terorist. Atacul are loc în contextul în care Franţa încă nu şi-a revenit după decapitarea, la începutul lunii, la Paris, a profesorului de istorie Samuel Paty de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă.