Năstase, la Congresul din Lille
Politic 6 noiembrie 2018, 21:01 | 1124

Primarul ales al municipiului Chișinău participă în aceste zile la Congresul Asociației Internaționale a Primarilor Francofoni, desfășurat la Lille, Franța. Andrei Năstase se află acolo la invitația preşedintei asociației, Anne Hidalgo, primar al orașului Paris. Într-un mesaj postat pe Facebook, politicianul a oferit detalii despre vizita sa de lucru.

Andrei Năstase afirmă că are programate mai multe întrevederi axate pe însușirea de bune practici de administrare locală și centrală în interesul oamenilor.

Primarul ales al Chișinăului a avut o întrevedere și cu primarul orașului Paris, Anne Hidalgo. "Sunt recunoscător pentru sprijinul domniei sale și a echipei manageriale a capitalei franceze din momentul în care am fost ales în calitate de primar al Chișinăului. Apreciez îndeosebi poziția fermă a doamnei Hidalgo cu privire la respectarea drepturilor omului, a principiilor statului de drept și a rezultatului votului popular. Am convingerea că într-o zi vom avea înfrățite cele două capitale și din punct de vedere formal", a notat Andrei Năstase pe Facebook. S-a întâlnit și cu ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, originară din România, o fostă înotătoare. Președintele Platformei Demnitate și Adevăr a avut un mesaj și pentru membrii comisiei parlamentare de anchetă de la Chișinău, care investighează, printre altele, finanțarea unor partide politice.

Mesajul lui Andrei Năstase nu a fost comentat, deocamdată, de către cei vizați. Menționăm că după vizita de lucru de la Lille, Năstase va pleca la Helsinki, unde va avea loc Congresul Partidului Popular European.

Opinia ta contează. Comentează!