Hotărâre menținută în apel
Politic 22 iunie 2018, 15:28 | 2182

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au menținut hotărârea primei instanțe, din 19 iunie, care a invalidat scrutinul din 3 iunie. Prin urmare, Andrei Năstase, care a ieșit învingător, rămâne fără mandat, până la decizia instanței supreme. Hotărârea a fost luată de către completul de judecători Vladislav Clima, Ala Malâi și Ecaterina Palanciuc. În replică, Năstase a declarat că cei trei au executat o comandă politică, dată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.

După pronunțarea deciziei, primarul ales Andrei Năstase a declarat că judecătorii au executat o comandă politică care a fost dată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Avocatul lui Andrei Năstase a precizat că în cel mai scurt timp va ataca decizia cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Menționăm că de la începutul ședinței avocatul primarului ales a cerut recuzarea completului de judecători. Fiind întrebat de ce nu a restituit cererea de apel, care a venit de la o persoană străină, judecătorul raportor Clima a motivat că acest aspect a fost omis.

Vladislav Clima și Ala Malâi neagă orice acuzații, ne-a declarat șeful Serviciului de presă al Curții de Apel, Octeabrina Popa. Potrivit acesteia, magistrații califică declarațiile lui Năstase drept aberante. Ei susțin că decizia Curți este legală și întemeiată, iar cei care nu sunt de acord, o pot contesta în instanța ierarhic superioară. Judecătoarea Ecaterina Palanciuc ne-a spus că se află într-o ședință și nu poate vorbi. Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu ne-a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Menționăm că în urma celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi, care a avut loc pe 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat cu un scor de 52,57 la sută din sufragii față de contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, care a obținut 47,43 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!