Despre vreo posibilă reducere a tarifelor de călătorie nu vorbește nimeni deși, în ultimele săptămâni, carburanții s-au ieftinit
Social 15 august 2022, 20:05 | 478

Când carburanții se scumpesc, decidenții majorează tarifele de călătorie în transportul urban și interurban, dar când prețul benzinei și motorinei scade - autoritățile uită să mai coboare tarifele pentru oameni. În luna iulie, cele mai accentuate creșteri de tarife s-au înregistrat, potrivit Biroului Național de Statistică, la serviciile de transportare a pasagerilor - cu 20,3 la sută față de luna iunie curent. Despre vreo posibilă reducere a tarifelor de călătorie nu suflă nimeni o vorbă deși, în ultimele săptămâni, carburanții s-au ieftinit cu peste 7 lei. Oamenii sunt indignați și cer autorităților să explice această situație.

Unii spun că scumpirile ar fi generate de situația din regiune.

Scumpirea continuă a carburanților până la mijlocul lunii iulie a determinat și majorarea prețurilor la produsele alimentare, componenta de transport fiind de aproape 20 la sută în prețul de cost al acestor mărfuri. Nici în acest caz însă prețurile nu au mai scăzut după ieftinirea benzinei și motorinei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie