Astfel, în urma tragerii la sorți, PD s-a ales cu prima poziție în buletin. Urmează blocul ACUM Platforma DA și PAS, PCRM, apoi PSRM.

Aceste formațiuni au depus, pe parcursul zilei de ieri, documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Conform Codului electoral, Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a șapte zile de la data primirii actelor.

Ordinea de înscriere în buletinul rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali, pe circumscripția națională, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Totodată, CEC a recepționat două cereri pentru înregistrarea în calitate de participați la referendumul republican consultativ, depuse de către PD și PCRM.

Comisia va examina actele înaintate și va decide, în termen de 3 zile, asupra înregistrării în cursă a competitorilor la referendum.

Tot ieri, la consiliile electorale de circumscripție uninominale au fost depuse cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale.