Maia Sandu și Igor Dodon au făcut primele declarații după alegerile prezidențiale
Social 2 noiembrie 2020, 15:32 | 3973

Pe 15 noiembrie, cetățenii au ocazia să pună Republica Moldova pe calea cea dreaptă, deoarece majoritatea oamenilor își doresc schimbarea. Declarația a fost făcută astăzi de liderul PAS, Maia Sandu, după ce Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale de ieri. De partea cealaltă, actualul președinte Igor Dodon este sigur că susținătorii săi se vor mobiliza în turul doi și ”se va repeta istoria din anul 2016”, când el a ieșit învingător în fața Maiei Sandu.

Într-o conferință de presă organizată la sediul PAS, Maia Sandu le-a mulțumit zecilor de mii de tineri care i-au acordat votul, locuitorilor municipiului Chișinău și cetățenilor plecați peste hotare, care au sprijinit-o masiv.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Au mers oamenii sute de kilometri, au stat ore întregi în rând, unii cu copii mici în ploaie. Plecăciuni în fața Dumneavoastră!Le mulțumesc tinerilor! Peste 98 de mii de tineri au ieșit la vot. Bravo! Le mulțumesc chișinăuienilor! Este un rezultat uimitor. Voi ați arătat a câta oară ce putere fantastică aveți."

Maia Sandu le-a mulțumit și contracandidaților săi, care și-au îndemnat alegătorii să o susțină în turul doi.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Îi mulțumesc domnului Andrei Năstase și Platformei DA pentru sprijinul anunțat cu câteva minute în urmă, le mulțumesc domnului Țâcu și Partidului Unitățiii Naționale, domnului Dorin Chirtoacă și Blocului Unirea pentru sprijin și pentru mesaj de unitate în lupta împotriva lui Dodon."

Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții puterii să renunțați la fraude, la șantaj și la presiuni asupra cetățenilor, primarilor și funcționarilor statului. Iar Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, a declarat la Reședința de Stat că în preajma turului doi de scrutin se va întâlni cu Maia Sandu la dezbateri televizate. Totodată, Dodon le-a mulțumit alegătorilor care l-au votat, dar a ținut să divizeze cetățenii Republicii Moldova între cei care muncesc acasă și cei, care muncesc peste hotare.

IGOR DODON, candidat: "Diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă în mod real un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova."

Igor Dodon s-a arătat ferm convins într-o mobilizare puternică a susținătorilor săi în turul doi, unde, spune el, că ”se va repeta istoria din 2016”.

IGOR DODON, candidat: "O să dăm dovadă de mobilizare masivă pentru data de 15 noiembrie, așa cum am făcut-o patru ani în urmă. Cu ”Doamne ajută!” victoria va fi a noastră. Împreună vom reuși!"

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie