La Edineț a fost lansat „Orășelul Păcii - egalitate pentru toți”
Social 12 august 2022, 20:43 | 811

La Edineț a fost lansat „Orășelul Păcii - egalitate pentru toți”. Acesta este format din zece căsuțe din lemn aduse din Austria și asamblate în Moldova. În aceste case vor locui refugiații ucraineni, care au fugit din calea războiului. Ucrainenii prezenți la deschiderea orășelului au mulțumit moldovenilor pentru primirea călduroasă.

ALINA REȘETNICOV, președinte AREAP: "Am văzut că se poate întâmpla că nu vom avea unde-i caza. Unii au venit și au plecat, ceilalți nu au unde să plece și au decis să rămână în Edineț și respectiv am văzut că este nevoie să sărim în ajutor și în partea aceasta în a oferi locuri de cazare, nu doar celelalte servicii pe care le-am oferit noi."

STELLA AVALLONE, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova: "Vă mulțumesc din inimă pentru faptul că m-ați invitat astăzi aici și pentru că mi-ați oferit posibilitate să particip la deschiderea acestui orășel al păcii, care va găzdui 50 de refugiați din Ucraina - oameni nevoiți să fugă de război. Acest proiect a fost posibil datorită unei cooperări foarte strânse dintre societatea civilă austriacă și societatea civilă din Republica Moldova."

TOMISLAV ZUJEVIC SALAMON, director Die Querdenker Austria: "Nu putem spune că astăzi este doar o zi fericită, deoarece condițiile care ne-au adus la necesitatea acestei zile au fost de fapt tragice, cu adevărat dramatice. Am fost nevoiți să întreprindem măsuri."

CONSTANTIN COJOCARU, primarul municipiului Edineț: "Motivul pentru care noi ne-am adunat nu este unul fericit. Edinețul, de pe data de 24 februarie dimineața, a făcut acest centru regional, de pe data de 24 și până în prezent practic face totul ca ucrainenii prezenți aici, care au fost în tranzit pe aici să primească cele mai calitative servicii."

La eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Federal pentru Protecția Socială din Austria, reprezentații Ambasadei Austriei în Republica Moldova și administrația publică locală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie