Noi proteste în Ungaria
Externe 8 mai 2018, 14:35 | 1709

Mii de unguri au ieșit din nou, în stradă, nemulțumiți de actuala guvernare, în frunte cu premierul Viktor Orban. Oamenii au denunțat un sistem electoral nedrept, care i-a oferit partidului acestuia o nouă victorie în alegerile legislative de luna trecută.

În jur de cinci mii de oameni au participat la demonstrațiile antiguvernamentale din Ungaria, organizate înainte de prima sesiune a parlamentului de la Budapesta. Protestatarii au format un lanț uman în fața legislativului, în semn de nemulțumire față partidul premierului euro-sceptic Viktor Orban, care a obținut majoritate în alegerile recente din Ungaria, datorită modificărilor aduse sistemului electoral.

Viktor Orban este cunoscut pentru politica sa anti-imigraţie şi pentru ideile de populism naționalist, care nu o singură dată a alarmat mulți lideri europeni. Totodată, guvernul Orban a fost acuzat frecvent că reduce la tăcere mass-media din țară, favorizând achiziţia presei independente de către oameni de afaceri simpatizanţi ai puterii. De-a lungul anilor, Viktor Orban, un pro-rus, şi-a format un cerc trainic de oligarhi, care beneficiază de contracte cu statul și care, totodată, sunt vizați în numeroase anchete de corupție.

Opinia ta contează. Comentează!