Un tânăr de 28 de ani, condamnat la cinci ani de închisoare, a intrat în greva foamei
Social 5 iunie 2020, 18:54 | 950

Un tânăr de 28 de ani din satul Crihana Veche, raionul Cahul, condamnat recent la cinci ani de închisoare pentru viol, a intrat în greva foamei. În acest mod, el își manifestă dezacordul față de decizia Curții de Apel Comrat și se declară nevinovat. Rudele și avocatul acestuia susțin că există mai multe semne de întrebare în legătură cu înfăptuirea jusțiției în acest caz. Ce spun însă celelalte părți implicate, vedeți în continuare.

Acum patru ani, Ivan Ursu din satul Crihana Veche, raionul Cahul, sărbătorea botezul feciorului său. După petrecere, a dus cumetrii acasă cu mașina sa, iar la întoarcere, a luat câțiva pasageri. Aceștia l-ar fi rugat să-i ducă pe la casele lor, într-un sat din același raion, povestește sora condamnatului. Mai apoi, însă, o fată care era printre acei pasageri de ocazie a venit la casa lui cu poliția, acuzându-l de viol.

La sfârșitul lunii trecute, Ivan Ursu a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Rudele tânărului spun că el ar fi nevinovat.

Ivan își ispășește pedeapsa în pușcăria din Cahul. În semn de protest față de decizia de condamnare, el a intrat în greva foamei.

Avocatul condamnatului, Ion Grecu, ne-a spus că are mai multe semne de întrebare în legătură cu înfăptuirea jusțiției în cazul clientului său. Apărătorul afirmă că partea vătămată, care s-ar fi prezentat o singura dată la ședințele de judecată, ar fi mers prea târziu la poliție cu plângerea că ar fi fost violată și că între timp ar mai fi participat la o petrecere.

Avocatul mai afirmă că tânărul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu femeia respectivă, dar NU ar fi fost vorba despre un viol, ceea ce ar fi arătat și un raport de expertiză din 2016.

După acel raport, partea vătămată și-ar fi schimbat depozițiile, ne-a mai spus avocatul Ion Grecu.

Unul dintre avocații părții vătămate, Eduard Bondarenco, ne-a spus că el i-a reprezentat interesele doar în prima instanță de judecată. Cel de-al doilea apărător, Victor Dimov, numit din oficiu ca și primul, ne-a declarat că nu a discutat niciodată cu femeia și nu a putut să ne răspundă la întrebări, motivând că nu știe bine cazul și că ar fi bine să vorbim cu primul avocat sau cu procurorul.

Unul dintre procurorii de caz, Mihail Cara, a negat faptul că ar fi cerut mită.

Procurorul a refuzat să comenteze cazul, invocând că ar fi vorba despre detalii intime.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, ne-a confirmat că Ivan Ursu a declarat greva foamei din motiv că nu este de acord cu hotărârea Curții de Apel Comrat. Pantea ne-a mai spus că starea de sănătatea a deținutului este satisfăcătoare.

Avocatul tânărului ne-a mai spus că, după ce va avea hotărârea motivată a Curții de Apel, o va ataca în instanța superioară. În acest dosar mai figurează doi acuzați, dar ei sunt plecați în străinătate și au fost anunțați în urmărire. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie