Curtea de Apel au menținut decizia primei instanțe în cazul omorului din satul Vulcănești
Social 18 septembrie 2020, 15:27 | 1708

Curtea de Apel Chișinău a menținut ieri decizia primei instanțe, privind pedepsirea celor cinci învinuiți de uciderea unui bărbat din satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Serghei Stoica a fost împușcat anul trecut, sub ochii soției și ai fiicei minore. Patru dintre cei cinci au fost condamnați la câte doi ani de închisoare, iar cel ce a tras nemijlocit în victimă – la 12 ani de închisoare. Avocatul familiei Stoica a cerut o pedeapsă mai aspră, dar Curtea a respins demersul.

Ion Mazur, avocatul familiei Stoica, zice că le-a prezentat magistraților probe, ce demonstrează vina inculpaților. Printre acestea, un video, în care unii martori ai celor întâmplate anul trecut spun că sunt amenințați de unele persoane din anturajul celor cinci învinuiți. Potrivit lui Ion Mazur, probele demonstrează clar că toți cinci au participat la uciderea lui Serghei Stoica, iar instanța nu a respectat legea.

ION MAZUR, avocatul familiei Stoica: "Instanța urma să stabilească o pedeapsă la limita maximă, dar a fost stabilită o pedeapsă la limita minimă, ceea ce denotă interesul ei vădit în acest dosar. Cu părere de rău justiția Republicii Moldova a mai dat încă odată dovadă de faptul că în țara noastră pot veni cinci oameni în fața casei să te omoare, să comită o tentativă de omor și la final au depus cerere la Judecătoria Ciocana să fie eliberați necondiționat. Acum ei au un an de executare a pedepsei și nu ne vom mira dacă instanța îi va elibera în următoarele zile acasă."

Olga Stoica, soția decedatului Serghei Stoica, este nemulțumită de decizia Curții de Apel Chișinău.

ION MAZUR, avocatul familiei Stoica: "Ați luat bani de la ei și nu ați făcut dreptate! Dumnezeu să vă bucure cum m-a bucurat pe mine. M-a lăsat singură cu patru copii, dar ei au luat bani. Dumnezeu o să vă pedepsească!"

Tragedia a avut loc în seara zilei de 25 mai 2019 în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Omorul a fost surprins de camerele de supraveghere de la poarta victimei. Potrivit procurorilor, cu puțin timp înainte de infracțiune, între omul de afaceri Serghei Stoica și cei cinci bărbați s-a iscat o ceartă.

Opinia ta contează. Comentează!