Statele membre ale Uniunii Europene vor stabili o primă listă de circa 50 de ţări din afara blocului comunitar, cu care vor fi redeschise frontierele
Externe 19 iunie 2020, 16:13 | 875

Statele membre ale Uniunii Europene vor stabili o primă listă de circa 50 de ţări din afara blocului comunitar, cu care vor fi redeschise frontierele. Despre acest lucru a vorbit secretarul de stat francez pentru afaceri externe, Jean-Baptiste Lemoyne. "Vom finaliza acest lucru la mijlocul săptămânii viitoare", a declarat oficialul de la Paris, evocând "o muncă extrem de intensă" şi "coordonată" între ţările europene.

Frontierele externe ale Uniunii Europene şi ale spaţiului Schengen, închise de la 17 martie pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, urmează să fie redeschise progresiv începând cu 1 iulie. Frontierele intra-europene sunt deja în mare parte deschise de la 15 iunie. Lista ţărilor va fi stabilită pornind de la 'date epidemiologice obiective, precum rata de incidenţă' (numărul de noi cazuri la 100.000 de locuitori) şi reactualizată 'la fiecare 15 zile', a transmis Jean-Baptiste Lemoyne.

El nu a precizat dacă mari destinaţii precum Statele Unite ale Americii şi Canada vor figura în această primă listă. El a lăsat de înţeles în schimb că ţări din America Latină, precum Brazilia vor trebui să mai aştepte. "În America Latină sunt ţări unde virusul circulă în acest moment extrem de activ, cum ar fi Brazilia", a precizat Lemoyne, citat de AGERPRES. 

Opinia ta contează. Comentează!