Arabia Saudită a anunțat lansarea proiectului unui oraș ecologic
Externe 11 ianuarie 2021, 17:53 | 882

Arabia Saudită a anunțat lansarea proiectului unui oraș ecologic cu "zero mașini, zero drumuri și zero emisii de CO2". Construcția va începe în primul trimestru al anului curent. Proiectul se va baza pe echipamente cu impact redus în carbon, alimentate de energie regenerabilă.

MOHAMMED BIN SALMAN prințul moștenitor al Arabiei Saudite : "Astăzi, în calitate de președinte al consiliului de administrație al NEOM, vă prezint „THE LINE”, un oraș care va putea găzdui un milion de locuitori, cu o lungime de 170 de kilometri și care va prezerva 95% din zonele naturale."

Detaliile proiectului urmează să fie comunicate ulterior, a precizat prințul Mohammed, înainte de a prezenta imagini pe computer ale "liniei", cu peisaje de deșert imaculate și mări albastre.

MOHAMMED BIN SALMAN prințul moștenitor al Arabiei Saudite: "Nu vor exista nici mașini, nici drumuri, cu zero emisii de carbon. Trebuie să transformăm orașele în orașe ale viitorului."

Orașul va dispune de servicii precum școli și centre de sănătate, spații verzi și transport în comun de mare viteză.

Proiectul ar urma să creeze 380 de mii de locuri de muncă iar contribuția sa la PIB-ul regatului este estimată la peste 39 de miliarde euro până în 2030.

Opinia ta contează. Comentează!