Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a ajuns la 25, iar cel al îmbolnăvirilor a trecut de 600
Social 23 ianuarie 2020, 20:11 | 1534

Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a ajuns la 25, iar cel al îmbolnăvirilor a trecut de 600. Autoritățile de la Beijing au decis astăzi să închidă al doilea oraș din țară, în încercarea de a opri răspândirea infecției. Între timp, autoritățile din Republica Moldova au declarat că așteaptă recomandări din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ca să știe exact ce măsuri să întreprindă. Iar Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alerta de călătorie în China.

Un al doilea oraș din China a fost închis de autorități din cauza coronavirusului. Este vorba despre Huanggang, o localitate vecină cu Wuhan, prima în care a fost impusă carantină și de unde a pornit răspândirea virusului, în luna decembrie a anului trecut. Aseară, traficul aerian și feroviar dintre cele două orașe menționate a fost suspendat. Nimeni nu are voi să intre sau să iasă din Wuhan, iar circulația rutieră este oprită temporar. Autoritățile din Huanggang au anunțat că și ele vor suspenda toate mijloacele de transport public din oraș, în încercarea de a opri răspândirea virusului, care se transmite de la om la om. O versiune a specialiștilor este că sursa virusului ar fi carnea de şarpe, vândută fără respectarea normelor de igienă, într-o piață din orașul Wuhan. În același timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii investighează originea focarului, iar tratamentele posibile sau modalităţile de infectare nu sunt încă pe deplin cunoscute. Cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în mai multe provincii chineze, dar și în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite. Simptomele virusului sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dificultăți în respiraţie.

Oficialii de la Chișinău declară că Agenția Națională pentru Sănătate Publică întreprinde măsuri de supraveghere pentru a preveni răspândirea acestui virus pe teritoriul țării.

Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis o alertă de călătorie în China. Mai exact, moldovenilor li se recomandă evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, în urma izbucnirii focarului de pneumonie virală. În cazul unor situații de urgență, cetăţenii Republicii Moldova urmează să solicite ajutorul ambasadei noastre din Beijing sau să contacteze Centrul de Apel al Ministerului de Externe. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie