Image-Description
Puterile europene avertizează Iranul că vor exista consecinţe serioase dacă încalcă condiţiile Acordului atomic
Externe 9 mai 2019, 14:30 | 930

Marea Britanie, Franţa şi Germania au avertizat, miercuri, Iranul că vor exista consecinţe serioase dacă încalcă condiţiile Acordului atomic, după ce preşedintele iranian Hassan Rouhani a acordat marilor puteri un termen limită de 60 de zile pentru ca acestea să elimine sancţiunile economice.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear.

"Nu putem implementa doar noi un acord internaţional, dacă cealaltă parte nu o face", a declarat preşedintele de la Teheran, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

Rouhani a avertizat că va relua operaţiunile de îmbogăţire a uraniului dacă marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, scrie mediafax.ro.

Florence Parly, ministrul francez al Apărării, a declarat că statele europene analizează posibilitatea reintroducerii de sancţiuni la adresa Iranului dacă regimul de la Teheran nu va mai respecta prevederile Acordului atomic.

"Dacă aceste obligaţii nu sunt îndeplinite, în mod firesc ar apărea această întrebare", a afirmat Parly.

La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a subliniat că celelalte puteri susţin în totalitate Acordul nuclear cu Teheranul.

"De aceea ne aşteptăm ca Iranul să-l pună în aplicare - fără excepţii", a afirmat şeful diplomaţiei de la Berlin, avertizând împotriva adoptării unor măsuri care ar ameninţa stabilitatea Orientului Mijlociu.

Opinia ta contează. Comentează!