Un teren de sport din orașul Tiraspol a fost reconstruit cu sprijinul financiar al Uniunii Europene
Social 31 august 2020, 20:25 | 863

Sprijinul financiar al Uniunii Europene se extinde peste Nistru. Cel mai recent proiect este un teren de sport, care îi va bucura pe cetățenii din Tiraspol. Se presupune că acolo vor fi organizate competiții între echipe locale, dar și cu participarea copiilor sau adulților din alte localități, inclusiv de pe malul drept al râului Nistru. Terenul a fost reconstruit în cadrul Programului Uniunii Europene ”Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

La ceremonia de inaugurare s-a deplasat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

PETER MICHALKO, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: "Sportul este o activitate care întărește oamenii. Creează condițiile în care oamenii să petreacă timpul împreună, ca să socializeze, comunicare în familiile și comunitățile lor.Creează legături sociale și apare legătura de compasiune reciprocă între oameni.Atunci vocea îi devine mai puternică și oamenii încep să se simtă mai bine dacă se pot ocupa cu ceea ce îi interesează. Și, desigur, pe cine nu interesează sportul, mai ales la o vârstă fragedă."

Proiectul de reabilitare a terenului a fost coordonat de către un veteran al sportului, Anatoli Kovalski. A practicat caiacul în Ucraina de la vârsta de 13 ani. S-a întors la Tiraspol și a decis să îi inspire pe tineri, prin propriul exemplu, să ducă un mod de viață sănătos.

ANATOLI KOVALSKI, fost sportiv: "Scopul proiectului a fost de a atrage tinerii să facă educație fizică și sport.Aici era un teren, pe care creștea iarbă. Acum este un teren modern, unde sunt trenajoare în aer liber, dar și un spațiu special amenajat, pentru fotbal."

Reconstrucția terenului sportiv din Tiraspol este unul dintre cele 16 proiecte de infrastructură socială, implementate începând cu anul 2019 pe ambele maluri ale Nistrului. Proiectele au fost selectate în cadrul unui apel public. Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, are drept scop apropierea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.

Opinia ta contează. Comentează!