Un celebru artist brazilian a pictat câteva clădiri din Chișinău
Social 21 octombrie 2021, 17:53 | 713

În străinătate, creațiile lui se vând cu mii de dolari, însă la Chișinău pot fi admirate gratuit. Un faimos artist brazilian a venit aici pentru prima oară, lăsând pe mai multe clădiri picturi impresionante. Luis, care semnează cu pseudonim, zice că e fericit să facă un oraș mai colorat.

La acest graffiti de pe strada Serghei Lazo, Luis a lucrat trei zile. A combinat elemente geometrice colorate cu detalii din realism pentru a obține ceea ce pare a fi un dialog între două păsări. În tot acest timp, a preferat să nu-și pună muzică în căști, astfel încât să simtă atmosfera Chișinăului, un oraș nou pentru el. Iar asta l-a inspirat să picteze anume păsările, mai spune el.

L7MATRIX, artist brazilian: "Este un simbol al libertății pentru mine și pentru mulți oameni din întreaga lume. Și este foarte apropiat de stilul meu de viață - plin de călătorii, descoperiri."

Trebuia să ajungă la Chișinău încă anul trecut, dar pandemia i-a dat planurile peste cap. Oricum, spune că se simte fericit că poate face orașul nostru puțin mai colorat.

L7MATRIX, artist brazilian: "Sunt surprins că oamenilor de aici le place ceea ce fac. Sunt mulți artiști locali la fel de buni. Am planificat să fac doar o pictură, dar deja sunt trei. Sunt fericit!"

Tânărul recunoaște că după ce a pictat în 47 de țări, deseori este vizitat de poliție, însă în Republica Moldova a reușit să obțină o autorizare pentru a picta pereții. El preferă să nu-și dezvăluie identitatea și să păstreze în taină biografia sa. Se știe că a început să deseneze pe când avea vreo 13 ani, la un portret al bunicului său. De atunci nu s-a mai despărțit de pensule și spray-uri.

L7MATRIX, artist brazilian: "Prefer ca oamenii să mă aprecieze după muncă, nu după aparențe."

L7matrix, acesta fiind pseudonimul lui Luis, s-a născut în apropierea orașului São Paulo în 1988. De atunci a organizat zeci de expoziții în Franța, Spania, Canada, Australia sau Statele Unite. Picturile acestuia sunt evaluate la mii de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie