Dezastru într-un bloc din Gura Camencii
Social 13 decembrie 2019, 22:21 | 2753

Locatarii unui bloc din comuna Gura Camencii, raionul Floresti, stau in conditii neomenesti. Dezastrul ocupa, treptat, toata cladirea, de sus in jos. Apa curge in apartamente, persista umezeala, mucegaiul si cad bucati intregi de tencuiala. Oamenii evita sa vorbeasca deschis in fata camerei de filmat, ca nu cumva sa fie vazuti de functionarii din localitate.

Dezastrul se vede cu ochiul liber de la intrarea în clădire și până la etajul cinci al casei. De pe tavan și pereți cade tencuiala. Totul din cauza acoperișului avariat.

Din cele 15 apartamente, în doar șase stau oameni. Cei rămași, majoritatea în etate, se plâng de condițiile precare, dar când vin echipa de filmare, puțini îndrăznesc să spună lucrurilor pe nume.

Alții nu se tem că vor fi arătați la televizor și îi vor vedea funcționarii de la primărie.

Femeia a pus vase prin tot apartamentul, căci apa curge și strică totul.

Autoritățile locale ar ști despre problema blocului, dar intervenția lor se reduce la vorbe.

Primarul comunei Gura Camencii zice devizul de cheltuieli este peste puterile autorității locale, care poate să îi ajute pe oameni cu aproximativ 20 de mii de lei. Soluția ar fi crearea unei asociații a locatarilor.

Vadim Țugui a promis că va merge să discute cu oamenii pentru a găsi soluții optime. Jurnal TV va monitoriza cum vor decurge lucrurile și dacă problema locatarilor din Gura Camencii va fi soluționată. 

Opinia ta contează. Comentează!