Copil atacat de maidanezi, la Drochia
Social 30 octombrie 2018, 01:09 | 1050

Un băiat de șapte ani din orașul Drochia a fost mușcat de o haită de câini fără stăpân chiar în curtea școlii în care învaţă. Se îndrepta acasă, de unul singur, atunci când a fost doborât la pământ de patrupezii vagabonzi. Potrivit medicilor de la spitalul raional, băiatul a suferit mai multe răni la picioare și este supus unui tratament contra rabiei.

Cazul a fost făcut public pe o rețea de socializare de către mama copilului. Ea a scris că mai mulţi câini fără stăpân l-au înconjurat pe băiat, l-au pus la pământ şi l-au încolţit la picioare. Femeia a adăugat că micuţul era îmbrăcat într-o geacă groasă, de iarnă şi datorită acesteia a scăpat de răni pe alte părţi ale corpului. Nimeni nu i-ar fi auzit strigătele și nu a sărit în ajutor. Potrivit directorului adjunct al Spitalului Raional Drochia, starea de sănătate a copilului este mai bună acum, la trei zile de la incident.

Directorul adjunct al Spitalului Raional Drochia a mai spus că băiatul este tratat acasă. Poliţia cercetează incidentul şi urmează să vadă cine se face vinovat în acest caz. Primarul orașului Drochia, Nina Cereteu, a declarat pentru Jurnal TV că patrupezii vagabonzi de pe teritoriul școlii respective vor fi izolați și monitorizați timp de zece zile, pentru a se vedea dacă sunt turbaţi sau nu. Deşi localitatea se confruntă de mai mulți ani cu problema câinilor fără stăpân, nu există un azil pentru ei. Acum doi ani, a fost alocată suma de 60 de mii de lei pentru ridicarea unui adăpost, însă autoritățile locale nu au găsit deocamdată un loc potrivit și nici persoane care să prindă animalele cu pricina. Totuşi, Primăria Drochia a semnat un contract cu un agent economic și cu un medic veterinar pentru sterilizarea și întreținerea acestor câini, ne-a mai spus primarul Nina Cereteu.

Opinia ta contează. Comentează!