Protestatari arestați la Londra
Externe 17 aprilie 2019, 15:10 | 1210

Peste 300 de oameni au fost arestați în capitala Marii Britanii, după ce au blocat mai multe străzi în centrul Londrei. S-a întâmplat în cadrul unor proteste organizate pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Manifestanții și-au propus să rămână în stradă până la sfârșitul acestei luni.

Așa a început protestul membrilor și susținătorilor organizaţiei pentru mediu "Extinction Rebellion". Protestatarii vor să atragă atenția asupra schimbărilor climatice și au anunțat că pentru a se face auziți, vor paraliza Londra până pe 29 aprilie.

Manifestanții și-au petrecut ultimele trei nopți în apropierea podului Waterloo, a Pieţei Parlamentului şi în zona Oxford Circus.

Pe parcursul ultimelor trei zile, oamenii au încercat să blocheze mai multe artere principale ale capitalei britanice și au dat peste cap circulația rutieră. În consecință, poliția a arestat peste 300 de persoane, majoritatea pentru ”deranjarea ordinii publice”.

Protestul de la Londra nu este unul singular. Acțiuni similare ale grupului "Extinction Rebellion" sunt organizate zilele acestea în 80 de oraşe din 33 de ţări.

Opinia ta contează. Comentează!