Deputații ruși au venit cu o cursă de linie Moscova - Chișinău, care a aterizat în jurul prânzului. Cei cinci au fost așteptați la ieșirea din zona VIP a Aeroportului de mai multe mașini cu plăcuțe de înmatriculare ale unor misiuni diplomatice. Și-au urcat gențile și au plecat. Potrivit surselor noastre, ar fi vorba de: Artem Turov, Serghei Chizhov, Umakhan Umakhanov, Serghei Muratov și Andrei Klimentov. Despre aflarea acestora în Republica Moldova a fost informat și Ministerul Afacerilor Externe.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al MAEIE: "Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost informat pe data de 26 noiembrie curent despre vizita preconizată în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie a unei delegații din cadrul Adunării Federale a Federației Ruse în legătură cu participarea la o conferință internațională. În acest sens, MAEIE a solicitat informații suplimentare de la Ambasada Federației Ruse la Chișinău privind conferința internațională și evenimentele comemorative la care urmează să participe delegația respectivă, în mod special: organizatorii, agenda/programul și tematica conferinței, precum și motivul evenimentelor comemorative și locul de desfășurare a acestora. La moment nu a fost recepționată o informație suplimentară."

Pe de altă parte, surse Jurnal TV spun că deputații ruși ar urma să participe duminică, în calitate de observatori, la așa-zisele alegeri în sovietul suprem de la Tiraspol. Federația Rusă și-a trimis observatori și la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care au avut loc pe 1 și 14 noiembrie. Desantul de observatori ruși au fost suprinși atunci de o echipă Jurnal TV în timp ce părăseau Aeroportul prin zona VIP. Până în centrul Chișinăului, observatorii Moscovei au ajuns cu mașinile Ambasadei Rusiei din Chișinău.