Aeroportul Chișinău a devenit poartă de trecere pentru mai mulți depudați din Duma de Stat a Rusiei
Social 27 noiembrie 2020, 19:41 | 5518

Aeroportul Internațional Chișinău a devenit poartă de trecere pentru mai mulți depudați din Duma de Stat a Rusiei. Cinci legislatori ruși au fost observați astăzi ieșind prin zona VIP. Au urcat în mașini cu numere de înmatriculare ale unor misiuni diplomatice și, potrivit surselor Jurnal TV, urmează să participe duminică, în calitate de observatori, la așa-zisele alegeri legislative din regiunea transnistreană.

Deputații ruși au venit cu o cursă de linie Moscova - Chișinău, care a aterizat în jurul prânzului. Cei cinci au fost așteptați la ieșirea din zona VIP a Aeroportului de mai multe mașini cu plăcuțe de înmatriculare ale unor misiuni diplomatice. Și-au urcat gențile și au plecat. Potrivit surselor noastre, ar fi vorba de: Artem Turov, Serghei Chizhov, Umakhan Umakhanov, Serghei Muratov și Andrei Klimentov. Despre aflarea acestora în Republica Moldova a fost informat și Ministerul Afacerilor Externe.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al MAEIE: "Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost informat pe data de 26 noiembrie curent despre vizita preconizată în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie a unei delegații din cadrul Adunării Federale a Federației Ruse în legătură cu participarea la o conferință internațională. În acest sens, MAEIE a solicitat informații suplimentare de la Ambasada Federației Ruse la Chișinău privind conferința internațională și evenimentele comemorative la care urmează să participe delegația respectivă, în mod special: organizatorii, agenda/programul și tematica conferinței, precum și motivul evenimentelor comemorative și locul de desfășurare a acestora. La moment nu a fost recepționată o informație suplimentară."

Pe de altă parte, surse Jurnal TV spun că deputații ruși ar urma să participe duminică, în calitate de observatori, la așa-zisele alegeri în sovietul suprem de la Tiraspol. Federația Rusă și-a trimis observatori și la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care au avut loc pe 1 și 14 noiembrie. Desantul de observatori ruși au fost suprinși atunci de o echipă Jurnal TV în timp ce părăseau Aeroportul prin zona VIP. Până în centrul Chișinăului, observatorii Moscovei au ajuns cu mașinile Ambasadei Rusiei din Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie