Pentru un apartament cu trei camere în centrul Chișinăului, agenția imobiliară cere 2200 de euro
Social 25 februarie 2022, 20:06 | 11166

În timp ce mulți moldoveni sunt solidari cu refugiații din Ucraina și le propun acoperiș deasupra capului, gratis - alții au uitat de bunul simț. Vorbim de cei care au mărit prețurile pentru chirie cu sute de euro pentru a face bani pe seama ucrainenilor care fug din calea războiului. Prețul lunar pentru un apartament cu o cameră a urcat brusc până la 500 de euro, iar dacă este vorba de un apartament cu două sau trei camere, chiriașii trebuie să scoată din buzunare peste 2000 de euro.

Un angajat Jurnal TV s-a dat drept refugiat din Ucraina și a telefonat pe un număr lăsat pe un site de anunțuri. Pentru un apartament cu trei camere, situat în centrul capitalei, agenția imobiliară cere 2200 de euro.

Un alt agent imobiliar, apelat de echipa noastră, ne-a spus că prețurile au crescut zilele acestea. Solicitarea de a mări costul chiriilor ar veni din partea proprietarilor, susțin agenții. Acest apartament cu trei camere are prețul de 1450 de euro pentru o lună.

Dacă anterior un apartament cu două camere ajungea până la 300 de euro, acum prețul unui astfel de apartament trece de 600 de euro.

Deși pe unii moldoveni suferința ucrainenilor i-a sensibilizat, alții au văzut din asta o “oportunitate” de a face bani.

Iar dacă unii au pus prețuri exagerate pentru locuințele pe care le oferă în chirie, alții categoric nu-și dau apartamentele refugiaților.

Refugiații care trec Vama Palanca se pot adăposti în corturile instalate în imediata apropiere pentru un termen de numai 72 de ore, timp în care trebuie să-și găsească un adăpost.

Opinia ta contează. Comentează!