Catastrofă în Japonia
Externe 9 iulie 2018, 17:18 | 995

Intemperiile fac victime în Japonia. Peste 100 de oameni au murit după ploile torențiale din ultimele zile, care s-au abătut asupra vestului țării. Asta în timp ce numeroase persoane sunt date dispărute. Operațiunea de căutare a acestora este îngreunată de faptul că multe zone inundate au fost acoperite complet de noroi şi moloz în urma alunecărilor de teren.

În patru zile, în Japonia a plouat de trei ori mai mult decât ar fi normal în întreaga lună iulie. Mai multe râuri au ieşit din albie, iar autoritățile locale nu au reușit să facă față dezastrului. Cartiere întregi au fost inundate, numeroase case sunt devastate, iar mașini şi poduri - avariate. Situația s-a agravat și din cauza alunecărilor de teren. Mii de oameni au rămas izolaţi, inclusiv pe acoperişurile clădirilor inundate. Milioane de localnici au primit ordin de evacuare, în timp ce operațiunea de salvare se desfășoară contracronometru.

În total, 54 de mii de oameni, inclusiv soldaţi şi poliţişti, au fost mobilizaţi pentru misiunea de salvare şi de căutare a persoanelor rămase captive în urma viiturilor. Potrivit oficialilor, dacă ploile vor mai continua, Japonia s-ar putea confrunta cu cel mai mare dezastru natural din ultimele decenii.

Opinia ta contează. Comentează!