O profesoară de chimie a ajuns cu arsuri la spital, după ce a spart un recipient cu acid
Social 17 ianuarie 2020, 23:03 | 1384

O profesoara de chimie a ajuns la spital cu arsuri, iar alte trei persoane s-au intoxicat, dupa ce prima, facand ordine in laborator, a spart intamplator un recipient cu acid sulfuric. Circa 200 de mililitri de substanta chimica s-au varsat pe podea, afectand totodata si bratul drept al femeii. Totul s-a petrecut la Liceul Teoretic „Mesterul Manole” din satul Salcuta, raionul Causeni.

Nina Bocancea este profesoară de chimie de peste 30 de ani. Femeia povestește că, recent, laboratorul de chimie al școlii a fost dotat cu mobilier nou, așa ca a hotărât să facă puțină ordine.

Pentru că activează în domeniu de mult timp, femeia a spus că a acționat cu precauție și a luat rapid toate măsurile necesare, iar mai apoi a mers la spital.

În aceeași zi, Nina Bocancea a fost spitalizată, iar astăzi a fost externată.

Pe 15 ianuarie, a două zi după incident, încă trei persoane, mai exact o altă profesoară, o laborantă și o femeie de serviciu, au ajuns la spital. Medicii au constatat că ele s-au intoxicat cu vapori de acid sulfuric.

Acum, în spital rămâne doar laboranta. La etajul al treilea al liceului, acolo unde a avut loc incidentul, nu s-au făcut ore în acea zi, ne-a asigurat directoarea instituției de învățământ.

Și specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică din Căușeni, dar și de la Direcția pentru Situații Excepționale, au mers la școala respectivă pentru a lichida consecințele incidentului.

Șeful Centrului de Sănătate Publică din Căușeni ne-a spus că, în asemenea situații, în primul rând trebuie evitat accesul altor persoane în zona afectată, iar apoi de sunat la 112.

Acidul sulfuric este o substanță foarte agresivă, care poate provoca arsuri foarte adânci, ce pot cauza și decese, spun specialiștii. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie