Nina Bocancea este profesoară de chimie de peste 30 de ani. Femeia povestește că, recent, laboratorul de chimie al școlii a fost dotat cu mobilier nou, așa ca a hotărât să facă puțină ordine.

Pentru că activează în domeniu de mult timp, femeia a spus că a acționat cu precauție și a luat rapid toate măsurile necesare, iar mai apoi a mers la spital.

În aceeași zi, Nina Bocancea a fost spitalizată, iar astăzi a fost externată.

Pe 15 ianuarie, a două zi după incident, încă trei persoane, mai exact o altă profesoară, o laborantă și o femeie de serviciu, au ajuns la spital. Medicii au constatat că ele s-au intoxicat cu vapori de acid sulfuric.

Acum, în spital rămâne doar laboranta. La etajul al treilea al liceului, acolo unde a avut loc incidentul, nu s-au făcut ore în acea zi, ne-a asigurat directoarea instituției de învățământ.

Și specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică din Căușeni, dar și de la Direcția pentru Situații Excepționale, au mers la școala respectivă pentru a lichida consecințele incidentului.

Șeful Centrului de Sănătate Publică din Căușeni ne-a spus că, în asemenea situații, în primul rând trebuie evitat accesul altor persoane în zona afectată, iar apoi de sunat la 112.

Acidul sulfuric este o substanță foarte agresivă, care poate provoca arsuri foarte adânci, ce pot cauza și decese, spun specialiștii.