O femeie de 23 de ani a fost reținută în orașul polonez Lublin, după ce s-a dat drept angajată a unei fundații de caritate
Social 4 august 2022, 15:41 | 669

Patru bărbați din Basarbeasca și Comrat sunt cercetați pentru facilitarea intrării ilegale în Republica Moldova a cetățenilor Ucrainei. Cei patru ar fi mituit un polițist de frontieră. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Individul care a fost reținut pe 1 august cu peste 3,8 milioane de țigări de contrabandă a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Informația a fost confirmată de către procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Amintim că cetățeanul a intrat în Republica Moldova în ziua de duminică, 31 iulie, prin Postul vamal Giurgiulești și s-a îndreptat spre Punctul de trecere Vulcănești – Vinogradovka.

O femeie de 23 de ani a fost reținută în orașul polonez Lublin, după ce s-a dat drept angajată a unei fundații de caritate. Aceasta colecta bani în unul dintre magazinele din oraș cu pretinsul scop de a-i ajuta pe copiii bolnavi. În timpul reținerii, femeia avea o cutie pentru donații, în care erau 400 de zloți, aproximativ o mie 700 de lei moldovenești. Potrivit poliției poloneze, femeia își recunoaște vina și riscă acum până la opt ani de pușcărie.

Patru indivizi, membri ai unui grup infracțional, sunt cercetați pentru facilitarea intrării ilegale în Republica Moldova a cetățenilor Ucrainei. Cei patru sunt suspectați și de mituirea unui polițist de frontieră, căruia i-ar fi dat 300 de dolari. Bărbații au vârstele cuprinse între 20 și 57 de ani și sunt originari din Basarabeasca și Comrat. Cel mai în vârstă nu este la prima abatere penală. Anterior, el a fost cercetat pentru organizarea migrației ilegale și trafic de influență. Pe lângă cei patru reținuți, alți trei membri ai grupului infracțional au fost recunoscuți în calitate de bănuiți. Procurorii urmează să determine necesitatea solicitării în instanță a arestului preventiv în privința celor reținuți.

Opinia ta contează. Comentează!