În urmă cu o săptămână, Andrei Năstase a depus la Procuratura Generală un denunț prin care solicita ca șeful statului să fie cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Iată ce răspuns dă însă instituţia.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE

Procuratura nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control, respectivele atribuții fiind puse în sarcina altor organe specializate. Prin urmare, denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen, sunt transmise pentru examinare, conform competenței, către Autoritatea Națională de Integritate - unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale.

Sursa: procuratura.md

Săptămâna trecută, Andrei Năstase i-a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să verifice de unde are Igor Dodon bani pentru vacanţe de lux, în destinații precum Maldive, Seychelles, Dubai, luând în considerare declaraţiile de venit ale familiei sale. Potrivit șefului statului, cheltuielile pentru aceste concedii nu au depășit niciodată veniturile sale. O sesizare similară, privind suspiciunea de ascundere a veniturilor ilicite, a fost depusă la ANI în privința adjunctul procurorului general Ruslan Popov. Asta după ce o investigație jurnalistică arăta că Popov și-ar fi pus pe roate, în mai puțin de patru ani, o afacere impresionantă în agricultură, pe care a înregistrat-o pe numele tatălui său, un simplu pensionar din satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Este vorba despre o livadă de aproximativ o sută de hectare. ANI a comunicat că, în prezent, se află în procedura de acumulare a materialului probator, fiind solicitate în acest sens informaţii și din cadrul Procuraturii Generale.